Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat în Rada Supremă: Kievul nu pretinde la teritoriul Transnistriei

© Sputnik / Мирослав РотарьКиев центр майдан 2016 Украина Kiev maidan
Киев центр майдан 2016 Украина Kiev maidan - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit deputatului Radei Supreme de la Kiev Irina Friz, Ucraina consideră Transnistria drept parte a Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Ucraina nu pretinde la teritoriul Transnistriei, considerându-l parte inalienabilă a Moldovei, a declarat deputatul în Rada Supremă Irina Friz.

Viceprim-ministru pentru Reintegrare Gheorghe Bălan - Sputnik Moldova
Politică
Chestiunea transnistreană: Chișinăul este împotriva acțiunilor unilaterale

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că pentru Transnistria nu este real să-și obțină independența sau să devină subiect al Federației Ruse. Potrivit președintelui moldovean, se poate negocia cu Tiraspolul, acesta având două opțiuni: să devină parte a Ucrainei, fie să ocupe un loc demn în cadrul unei Moldove integre".

„Ucraina nu a atentat niciodată la teritoriul Transnistriei și o consideră parte inalienabilă a Republicii Moldova", a scris Friz pe rețelele de socializare, adăugând că „Ucraina respectă integritatea teritorială a altor state".

Transnistria, a cărei populație constă în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni, a dorit să obțină independența încă înainte de destrămarea URSS, de teamă că, luată de valul naționalismului, Moldova se va uni cu România. În 1992, Transnistria a devenit de facto un teritoriu necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0