Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii de microbuze au dat de belea. Vezi ce le fac polițiștii – VIDEO

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
În curând va fi imposibil să mai prinzi un microbuz în orele de vârf în Capitală. Și asta pentru că polițiștii îi amendează pe un cap pe șoferii care iau mai mulți pasageri decât numărul de locuri pe care le are autovehiculul.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Angajații Secției Supraveghere Transport şi Circulație Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău monitorizează zi de zi microbuzele de linie din Capitală. Și nu doar atât, ci îi și amendează pe șoferii acelor mijloace de transport care nu respectă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Și anume pe cei care iau mai mulți pasageri decât numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului. Poliția desfășoară aceste acțiuni în orele de vârf, când sunt mulți pasageri și toți întârzie la serviciu.

Astfel, pe parcursul a trei zile, poliția a sancționat peste 50 de conducători auto, fiind-le aplicate amenzi în mărime de la 600 până la 750 de lei şi 3 puncte de penalizare.

Oamenii legii spune că scopul operațiunii este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea microbuzelor de linie, precum şi combaterea pungăşiilor sau reţinerea autorilor în flagrant delict.

Conform datelor statistice, timp de nouă luni, au fost înregistrate 31 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor de linie, soldate cu 56 de persoane traumatizate. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 37 de accidente rutiere, soldate cu două persoane decedate şi 90 traumatizate.

Fluxul de știri
0