Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incredibil: Moldova ar putea ratifica un tratat semnat cu URSS

© Sputnik / Давид Шоломович / Accesați arhiva multimediaPiața Roșie din Moscova
Piața Roșie din Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova ar putea să adere la un tratat internațional din 1982, întocmit la Moscova, care se referă la asistența juridică în materie civilă, familială și penală

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Secretariatul Parlamentului a înregistrat un proiect de Lege pentru ratificarea Protocolului dintre Republica Moldova și Republica Slovacă la Tratatul între Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste și Republica Socialistă Cehoslovacă privind asistența juridică și raporturile juridice în materie civilă, familială și penală.

Documentul a fost trimis în Legislativ de președintele țării, Igor Dodon, și a fost aprobat de Guvern, după ce ministerele Finanțelor, Justiției, Economiei, Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și comisia parlamentară de profil au avizat pozitiv inițiativa.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, Republica Moldova va iniția negocierile cu Republica Slovacia în vederea semnării unui protocol de aderare la tratatul cu URSS, menționat mai sus.

Fluxul de știri
0