Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Principalele greșeli pe care le fac automobiliștii când aleg anvelopele de iarnă

© Photo : Facebook / Igor CazîluIgor Cazîlu
Igor Cazîlu - Sputnik Moldova
Abonare
Iarna este deja aproape, iar regulamentul circulației rutiere prevede că, în momentul în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei, șoferii sunt obligați să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă
Principalele greșeli pe care le fac automobiliștii când aleg anvelopele de iarnă

Instructorul auto Igor Cazâlu a explicat pentru Sputnik Moldova cum trebuie să alegem corect anvelopele de iarnă. În primul rând, acestea trebuie alese în conformitate cu normele de siguranța în trafic. Exploatarea mijlocului de transport va fi interzisă în cazul în care vor fi depistate anumite devieri din normative tehnice.

El a mai precizat de ce aspecte trebuie să ținem cont la alegerea anvelopelor. Cum se descifrează marcajul aplicat pe acestea și de ce proprietăți ale cauciucului trebuie să ținem cont neapărat.

Specialistul a enumerat cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii din Moldova la alegerea echipamentului necesar pentru automobil.

Fluxul de știri
0