Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au găsit polițiștii moldoveni în casa unui negustor de sclavi - VIDEO

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
În plin secol XXI, oamenii sunt obligați să trăiască în condiții inumane și puși la munci silnice

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnic. Un moldovean de 41 de ani își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, fiind suspectat de traficarea mai multor persoane în Rusia.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuitului de către polițiștii de frontieră în comun cu procurorii din Căușeni au fost depistate probe ce dovedesc implicarea acestuia în infracțiune.

Sclavie în România, imagini video făcute publice de Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Doar în Moldova: Bărbat ținut în sclavie chiar de către un funcționar de stat

Astfel, echipa mixtă a depistat 23 de pașapoarte ale cetățenilor Republicii Moldova, anunțuri informative privind racolarea victimelor, carnete cu notițe și mijloace financiare dobândite pe cale infracțională. Documentele ridicate aparțineau unor persoanelor cu vârstă aptă de muncă, însă erau și acte pe numele unor minori.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul avea rolul de a racola, transporta și caza victimele în Federația Rusă. Ajunse la destinație, persoanele erau obligate să locuiască în condiții inumane și erau exploatate prin muncă silnică.

În privința suspectului a fost aplicată măsura de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi dovedită vinovăția acestuia și implicarea sa în săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane, moldoveanul riscă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0