Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul șef al CIA: Din anumite motive, Trump se simte intimidat de Putin

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования - Sputnik Moldova
Abonare
Doi foști șefi ai Agențiilor de Informații din SUA l-au atacat în emisie directă pe președintele american Donald Trump pentru că acesta nu crede în „amestecul Rusiei” în alegerile din SUA.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Fostul director al CIA John Brennan, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN, presupune că președintelui Donald Trump i-ar fi teamă de președintele rus, Vladimir Putin.

U.S. President Donald Trump and Russia's President Vladimir Putin shake hands during the G20 Summit in Hamburg, Germany in this still image taken from video, July 7, 2017 - Sputnik Moldova
Putin și Trump și-au strâns azi mâinile la APEC (VIDEO)

După întâlnirea cu Putin la summitul APEC, Trump a spus că presupunerile privind „amestecul Rusiei" l-au ofensat pe Putin, ceea ce nu este favorabil pentru SUA. Potrivit liderului american, istoria cu „amestecul Rusiei" este o barieră artificială în dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Putin a profitat foarte abil de plăcerea lui Trump de a fi flatat… Și mă mai gândesc că Trump, din anumite motive, fie că este intimidat de Putin și se teme de ceea ce ar putea întreprinde acesta, fie că se teme de ceea ce va ieși la suprafață în urma investigațiilor (în dosarul „amestecul în alegeri" — nota red.), a răspuns Brennan la rugămintea jurnalistului de a comenta spusele lui Trump, transmite RIA Novosti.

Investigațiile așa-zisei ingerințe a Rusiei în alegerile americane, precum și ale presupuselor legături ale lui Trump cu Rusia, care sunt negate atât de Casa Albă, cât și de Kremlin, sunt desfășurate de către FBI și Congres. Rusia a respins în repetate rânduri învinuirile de tentativă de a influența alegerile din SUA, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, a numit aceste învinuiri „vorbe goale".

Fluxul de știri
0