Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine din cei 9 miniștri vor rămâne în funcție după 19 decembrie

© Sputnik / Miroslav Rotariкабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
19 decembrie este ziua când se va încheia procesul de evaluare a miniștrilor delegați de Partidul Democrat

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Ziua de 19 decembrie este data limită când miniștrii din Guvernul Republicii Moldova, care au fost delegați de Partidul Democrat, își vor primi nota la modul în care își îndeplinesc obligațiunile de serviciu. În funcție de calificativul primit, se va decide dacă acesta mai rămâne sau nu în funcție în cadrul Guvernului condus de democratul Pavel Filip. 

”19 decembrie este ziua când se va încheia procesul de evaluare a miniștrilor delegați de Partidul Democrat”, a declarat marți în cadrul unei conferințe depresă purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari. 

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Plahotniuc lansează bomba. Ce schimbări vor urma în Guvernul Filip

Președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat, la 12 septembrie, că Guvernul Republicii Moldova trebuie să corespundă integral așteptărilor cetățenilor. Astfel, vor urma ”schimbări necesare” în unele ministere.

”Fiecare minister își va adapta planul de acțiuni la problemele reale ale cetățenilor. Vom face schimbările necesare acolo unde este cazul”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit reformei administrației publice centrale, din 16 ministere în Guvern au rămas doar 9. Opt ministere sunt conduse de miniștri democrați, iar unul este delegat de Partidul Popular European din Moldova.

Fluxul de știri
0