Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alina Zotea este tare la matematică. Combate până și Guvernul

© Facebook / Oleg OcheretnyukAlina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul liberal, Alina Zotea, a venit cu „plecăciuni" pline de „recunoștință" față de guvernul țării, despre care a spus ce crede pe o rețea de socializare

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Alina Zotea, despre care presa a scris că ar fi protejata lui Mihai Ghimpu, a decis să-i mulțumească guvernului „pentru creșterea prețurilor".

Alina Zotea și Vlad Durnea - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Alina Zotea a plecat la capătul lumii, dar i-a făcut soțului o promisiune

Ea a distribuit și un poster cu date de la Biroul Național de Statistică privind scumpirile. Potrivit datelor pe care ea le citează, tomatele s-au scumpit de 2,4 ori, dovleceii cu 43,5 la sută, castraveții cu 42 la sută etc.

Însă tot BNS arată că majoritatea scumpirilor și ieftinirilor în Moldova sunt determinate de factori sezonieri. Atunci când piața e invadată cu anumite produse acestea se ieftinesc, iar toamna, când oferta scade, cresc prețurile.

Guvernul Republicii Moldova nu a reacționat deocamdată la „acuzațiile" Alinei Zotea, bazate pe a analiză profundă a datelor statistice.

Fluxul de știri
0