Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sofia Rotaru, câștigătoare a premiului „Gramofonul de Aur”

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПевица София Ротару на XXII церемонии вручения музыкальной премии "Золотой Граммофон".
Певица София Ротару на XXII церемонии вручения музыкальной премии Золотой Граммофон. - Sputnik Moldova
Abonare
Pe scena Palatului din Kremlin artiștilor ruși li s-au înmânat statuetele „Gramofonul de Aur”.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Duminică, pe scena Palatului din Kremlin, a avut loc ceremonia înmânării premiului muzical „Gramofonul de Aur". Printre cei care s-au învrednicit de acest premiu sunt Svetlana Loboda, Vera Brejneva, Maks Barskih și alți interpreți.

Transmisiunea în direct a ceremoniei de înmânare a premiilor, moderată de prezentatorii Ivan Urgant și Serghei Svetleakov, a fost difuzată pe site-ul premiului.
Primul căruia i s-a înmânat „Gramofonul de Aur" a fost formația „Bi-2", care a interpretat piesa „Compromis". Au urmat Polina Gagarina care s-a învrednicit de premiu pentru compoziția „Драмы больше нет" („Drama a luat sfârșit") și interpretul Maks Barskih pentru „Туманы" („Ceața").

Певица София Ротару - Sputnik Moldova
Imagini senzaționale: Cum arată Sofia Rotaru la 70 de ani

Printre câștigătorii permanenți se numără Grigori Leps, pentru hitul „Что ж ты натворила" („Ce-ai făcut?"); Stas Mihailov pentru melodia „Ты всё" („Tu ești totul"), precum și Sofia Rotaru, care a interpretat compoziția „На семи ветрах" („În cele șapte vânturi"), dar și Filip Kirkorov, care s-a învrednicit de acest premiu pentru a 22-a oară.
Apropo, premiul i-a fost înmânat Sofiei Rotaru de către reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, fapt despre care interpreta a scris pe pagina sa de Facebook, unde a plasat și o fotografie.

Premiul „Gramofonul de Aur" a fost instituit de „Russkoe Radio" cu 22 de ani în urmă. În acest răstimp au beneficiat de această distincție peste 500 de interpreți ruși.

Fluxul de știri
0