Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce a evitat Trump întâlnirea cu Putin

© REUTERS / Jonathan ErnstDonald Trump hugs a U.S. flag as he comes onstage to rally with supporters in Tampa, Florida, U.S. October 24, 2016
Donald Trump hugs a U.S. flag as he comes onstage to rally with supporters in Tampa, Florida, U.S. October 24, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, nu a participat la un eveniment al liderilor APEC, unde ar fi putut să se întâlnească cu Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Donald Trump nu a venit la întâlnirea liderilor țărilor APEC cu membrii Consiliului consultativ pentru afaceri, unde ar fi putut să dea ochii cu Vladimir Putin.

La acest eveniment, din partea Washingtonului a fost prezent Robert Lighthizer, care este reprezentantul comercial al SUA.

Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul a făcut un anunț important despre întâlnirea lui Putin cu Trump

Întâlnirea dintre liderii țărilor APEC și membrii Comitetului consultativ pentru afaceri este primul eveniment oficial din cadrul summit-ului APEC din Vietnam. Toți și-au ocupat locurile în sala de conferință, iar fotoliul rezervat pentru Trump a rămas liber, până când, la un moment dat, a fost ocupat de Lighthizer.

Surse de la Casa Albă au anunțat astăzi că întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin ar putea să nu mai aibă loc. Pe de altă parte, reprezentanții Kremlinului au anunțat că din partea SUA vin informații contradictorii, însă pregătirile pentru întâlnire continuă. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, le-a recomandat jurnaliștilor să-i solicite părții americane explicații privind șansele ca întâlnirea liderilor de la Moscova și Washington să aibă loc.

Anterior, Donald Trump a anunțat că ar putea avea o întâlnire cu Vladimir Putin la APEC. El a mai spus că această întâlnire este importantă și că speră să obțină sprijinul Rusiei în soluționarea crizei din peninsula coreeană.

Fluxul de știri
0