Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii au sesizat Curtea Constituțională în cazul Silviei Radu

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii fracțiunii Socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au sesizat Curtea Constituțională privind ilegalitatea dispozițiilor de numire a celor doi viceprimari ai Capitalei semnate, de Nistor Grozavu.

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Socialiștii au depus, joi, la Curtea Constituțională, o sesizare privind numirea Silviei Radu în funcție de primar general interimar al Municipiului Chișinău.

Anterior, socialiștii au înregistrat la Primărie o cererea prin care este solicitat anulare dispoziției semnate de Nistor Grozavu privind numirea Silviei Radu în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău și ulterior în cea de primar interimar al Capitalei. Cererea prealabilă a fost semnată de cei 19 membri ai fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

La 6 noiembrie, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a semnat dispozițiile prin care Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai Capitalei. Potrivit Legii "Statutul Municipiului Chișinău", un viceprimar poate fi numit prin dispoziție doar de către primarul general al Municipiului Chișinău și doar în cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive.

Fluxul de știri
0