Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal la Casa Regală: Acuzații dure și reacții pe măsură

© Facebook / Principele NicolaePrincipele Nicolae
Principele Nicolae - Sputnik Moldova
Abonare
Principele Nicolae a răspuns la acuzațiile aduse de Casa Regală și mama sa, principesa Elena

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. În timp ce starea de sănătate a regelui Mihai s-a înrăutățit simțitor, războiul declarațiilor de presă și acuzațiilor reciproce în interiorul Casei Regale a României pare să nu se sfârșească. După un comunicat emis în numele principesei Elena, principele Nicolae (Nicholas Medforth-Mills) răspunde printr-o declarație publică, în care "se arată dezamăgit de reacțiile Casei Regale și a mamei sale".

"Sunt dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum și a mamei mele, de ușurința și lipsa de respect cu care aceștia aruncă efectiv către presă niște comunicate agresive, defăimante și nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect și să trecem peste cine știe ce ambiții personale", se spune în comunicatul remis presei de principele Nicolae.

Regele Mihai - Sputnik Moldova
Ultima Oră: Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a agravat - detalii

Acesta subliniază că a ținut doar să-și vadă bunicul, de la care a vrut „să-și ia rămas bun în mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește", sugerând că decizia de a-i interzice accesul la bunelul său aparține Casei Regale, nicidecum regelui Mihai.

„Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit foarte mult", mai spune Nicholas Medforth-Mills în declarație.

Se pare că tânărul a fost marcat și de acuzațiile aduse de propria mamă, care a afirmat că fiul său a dat dovadă "de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale".

„Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect și să mi le însușesc. Din respect pentru el și pentru înaintașii mei, pentru istoria pe care aceștia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite și fără sens. Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța", conchide tânărul principe.

Reamintim că ieri Casa Regală a făcut public un incident legat de tentativa principelui Nicolae de a pătrunde forțat în reședința regelui Mihai I, aflat pe patul de moarte. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Familiei Regale, în urma incidentului, în care ar fi fost implicate șase persoane, una dintere acestea s-ar fi ales cu răni corporale.

Fluxul de știri
0