Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova între Est și Vest: Experiența Armeniei

© Sputnik / Aram NersesyanПрезидент Республики Молдова Игорь Николаевич Додон и Президент Республики Армения Серж Саргсян
Президент Республики Молдова Игорь Николаевич Додон и Президент Республики Армения Серж Саргсян - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va examina experiența Armeniei privind integrarea în Uniunea Eurasiatică, dar și cooperarea cu UE

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, explică de ce consideră că experiența Armeniei este importantă pentru Republica Moldova.

"Armenia este membru a Uniunii Eurasiatice, iar în curând va semna un Acord de colaborare și cu UE. O experiența interesantă și pentru Republica Moldova", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit joi cu președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, cu care a discutat probleme actuale de pe agenda cooperării moldo-armene, menționând provocările cu care se confruntă cele două state.

”Am mulţumit părţii armene pentru susţinerea aspiraţiilor Moldovei de obţinere a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Am remarcat că pentru Moldova este foarte importantă experiența şi avantajele pe care le-a obţinut Armenia din partea UEEA”, a subliniat Dodon.

În cadrul discuțiilor a fost accentuată necesitatea realizării unor acțiuni corelate și coordonate pentru promovarea și aprofundarea colaborării comercial-economice.

De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat subiectul privind intensificarea schimbului de experiență în sfera umanitară, în deosebi în sfera educației, culturii, tineretului și sportului.

”Am confirmat interesul nostru pentru o dezvoltare şi perfecționare în continuare a cadrului contractual-juridic al relațiilor bilaterale”, a mai precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon l-a invitat pe  Serzh Sargsyan să viziteze Republica Moldova.

Fluxul de știri
0