Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertisment pentru mediul de afaceri: în Moldova încep controale masive

© IGPPoliţişti
Poliţişti - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, susține că în Republica Moldova este nevoie de „un număr rezonabil de controale" la care să fie supuși agenții economici

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, a anunțat despre inițierea unei campanii de verificare a mai multor agenți economici privind respectarea drepturilor consumatorilor și a pledat, totodată, pentru un număr rezonabil de controale.

Доллары США - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dolarul va coborî până la 16 lei în 2018. Ce spune Ministerul Economiei

„Nu statistici de mii de controale de stat efectuate până în an.2015, ci să ajungem la un număr rezonabil de controale, prin care să asigurăm și dreptul consumatorului și dreptul agenților economici" a declarat viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul Conferinței de presă privind reorganizarea, optimizarea și crearea organelor cu funcții de control.

Totodată, el a anunțat demararea unei campanii pe de o parte informative pentru agenții economici, dar și de verificare a respectării legii.

„Vom avea un program masiv de comunicare și cu agenții economici, așa cum purtăm grija și față de agenții economici, dar purtăm și grija față de consumatorii și oamenii din Republica Moldova" a declarat Calmîc.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Ciurea: Deocamdată integrarea europeană nu a adus beneficii economiei țării

Ministerul Economiei și Infrastructurii subliniază că campania de controale și verificare este anunțată preventiv, pentru ca agenții economici să aibă timp să-și revizuiască activitatea și astfel să fie micșorată presiunea asupra mediului de afaceri. Instituția nu dorește aplicarea de amenzi și penalizări, dar nici nu vrea să fie indulgentă față de încălcările privind calitatea serviciilor prestate și a produselor comercializate pe piața din țara noastră.

În cadrul Campaniei vor fi verificați, în primul rând, antreprenorii din piețele din țară și toată sfera socială privind utilizarea corectă a mijloacelor de măsurare, precum și stațiile Peco, serviciile taxi, telefonia mobilă, de asemenea, va fi verificată calitatea produselor alimentare, în special cele care sunt distribuite în instituțiile de învățământ.

Fluxul de știri
0