Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se făceau licitațiile la Primărie și cine l-a băgat în arest pe Chirtoacă

© Photo : StringerDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova publică noi dezvăluiri făcute de un fost primar general al Chișinăului, de această dată fiind vorba despre organizarea licitațiilor de către administrația lui Dorin Chirtoacă și cine a stat în spatele acestora

CHIȘINĂU, 8 nov — Sputnik. Fostul primar general al Capitalei Serafim Urechean a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că știe cum se făceau licitațiile în municipiu în timp ce Dorin Chirtoacă era primar general. El a mai spus că știe din cauza cui Chirtoacă a ajuns sub acuzație penală și în arest.

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Vezi imagini din biroul lui Chirtoacă, din care sunt scoase lucrurile acestuia

„Vreau să repet — ceea ce s-a întâmplat cu Chirtoacă, la această viață l-a adus Ghimpu", a spus Urechean.

El a mai declarat: „Știm noi cum erau organizate licitațiile care aveau loc în Chișinău. 60-70% erau câștigate de Lucian Chirtoacă. Știm că rezultatele acestor licitații erau vândute la alți demnitari".

Apoi Urechean a mai spus următoarele: „Să nu fim naivi, aproape toate licitațiile din Chișinău sunt câștigate de niște firme de peste Prut".

În opinia fostului primar, Chirtoacă ar trebui „să-i mulțumească Lui Dumnezeu că a fost luat de fundul pantalonilor doar pentru dosarul parcărilor".

„Toate cele cinci rapoarte ale Curții de Conturi, care au fost inanitate Procuraturii, Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate, Guvernului si Parlamentului, dacă se adâncesc în problemele care sunt acolo, vai de capul lui Dorin Chirtoacă și nu doar de capul lui", a mai afirmat Urechean.

Dorin Chirtoacă este acuzat de procurori că ar fi comis trafic de influență și este cercetat penal în „dosarul parcărilor cu plată". Acest pledează nevinovat și respinge toate acuzațiile ce îi sunt aduse.

Fluxul de știri
0