Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Majoritatea finlandezilor nu vrea să adere la NATO

© REUTERS / Christian HartmannThe NATO flag is seen through barbed wire as it flies in front of the new NATO Headquarters in Brussels, Belgium May 24, 2017
The NATO flag is seen through barbed wire as it flies in front of the new NATO Headquarters in Brussels, Belgium May 24, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea finlandezilor continuă să se opună aderării țării lor la NATO, arată datele unui sondaj.

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Majoritatea finlandezilor (59 la sută) se pronunță împotriva aderării țării lor la NATO, acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de compania Gallup, la comanda publicației Helsingin Sanomat.

"59 la sută din finlandezii chestionați se pronunță împotriva aderării țării lor la NATO, 22 la sută — susțin, iar 19 la sută sunt indeciși", anunță publicația.

Potrivit studiului, aderării la NATO se opun diverse grupuri sociale, indiferent de vârstă, sex, locul de reședință, angajare în câmpul muncii sau studii. O excepție reprezintă susținătorii Partidului de Coalițe. 45 la sută din simpatizanți acestei formațiuni susțin aderarea țării la NATO, iar 43 la sută au o poziție contrară.

Ponderea susținătorilor blocului nord-atlantic a crescut la sfârșitul verii anului 2014, când publicația a efectuat un studio similar. Atunci, în contextual înrăutățirii situației din Estul Ucrainei și unirea Crimeei cu Rusia, 26 la sută dintre finlandezi s-au pronunțat pentru aderarea la NATO. Până atunci, susținerea pentru blocul militar se menținea la nivelul de 16-19 la sută, menționează publicația.

Fluxul de știri
0