Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce le-a promis Igor Dodon moldovenilor din Italia

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon la întâlnirea cu moldovenii din Italia
Președintele Igor Dodon la întâlnirea cu moldovenii din Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, aflat într-o vizită oficială în Italia, s-a întâlnit cu moldovenilor care s-au stabilit acolo cu traiul și le-a făcut acestora o promisiune

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru în Italia, le-a promis moldovenilor care muncesc acolo că va depune efort pentru ca diplomele de studii pe care le-au obținut în Republica să fie recunoscute de statul italian.

”În mod special, ne-am axat pe necesitatea semnării unui acord în domeniul pensiilor și a protecției sociale, necesitatea recunoașterii titlurilor de studii ale moldovenilor aflați în Italia și altele”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele a precizat că aceste subiecte urmează  a fi discutate în cadrul întrevederii cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pentru a urgenta identificarea unei soluții.

Igor Dodon a participat duminică la Sfânta Liturghie la Biserica ortodoxă "Sfînta Marea Muceniţă Ecaterina" din orașul Roma. El și-a exprimat bucuria că moldovenii care se află peste hotare rămân credincioşi tradiţiei ortodoxe.

Șeful statului întreprinde o vizită de lucru în Italia, având programate întrevederi cu mai mulți înalți demnitari de stat. Sâmbătă, Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa de la Roma Francisc.

Fluxul de știri
0