Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Air Moldova a comentat incidentul cu avionul de pe cursa Chișinău-Roma

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Avionul a fost nevoit să se află mai mult timp în aer într-o zonă mai sigură din cauza unei furtuni puternice

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Aeronava ce aparține companiei Air Moldova a avut trei aterizări eșuate pe Aeroportul Fiumicino din Roma din cauza unei furtuni puternice. Informația a fot confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Air Moldova, Dumitru Niculăiță. 

”Avionul a fost nevoit să se află mai mult timp în aer într-o zonă mai sigură din cauza unei furtuni puternice. Membrii echipajului au așteptat îmbunătățirea condițiilor meteo pentru a putea ateriza în siguranță”, a declarat Niculaiță.

© Photo : Captură ecran / Flightradar24Air Moldova 9U891
Air Moldova 9U891 - Sputnik Moldova
Air Moldova 9U891

Acesta a mai precizat că aeronava nu a fost îndreptată spre un alt aeroport la solicitarea echipajului. 

”Membrii echipajului au decis că nu este necesar ca să se îndrepte spre un alt aeroport. Asemenea decizii se iau în funcție de rezerva de combustibil, orarul zborurilor și multe altele”, a declarat Niculăiță. 

180 de pasageri ai cursei Chișinău-Roma au trăit duminică seara clipe de groază în timpul aterizării pe aeroportul Fiumicino din Roma.

Potrivit presei italiene, aeronava a avut trei încercări de a ateriza pe pista aeroportului din Roma. Avionul a zburat în cercuri deasupra Romei timp de aproape o oră și jumătate. 

Pasagerii zborului 9U891 operat de Air Moldova plângeau, țipau și se rugau lui Dumnezeu să aterizeze cu bine. La un moment dat, toți s-au apucat de mâini și au început să citească Tatăl Nostru. 

În cele din urmă, datorită piloților experimentați, aeronava a aterizat fără incidente pe aeroportul din Fiumicino. 

Moldovenii se întorceau din vacanță la locurile lor de muncă în Italia. Pasagerii au declarat la aterizare jurnaliștilor italieni că au crezut că acestea sunt ultimele clipe din viața lor.

Fluxul de știri
0