Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungureanu: Flora și fauna din bazinul râului Nistru au degradat îngrijorător

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Ungureanu
Sergiu Ungureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova și Ucraina trebuie să ia în vizor problema râului Nistru dacă vor ca acesta să nu dispară definitiv
Ungureanu: Lângă râul Nistru s-a schimbat flora și fauna

 

Intenția Ucrainei de a construi șase hidrocentrale noi pe Nistru a provocat discuții contradictorii atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina. Acum presa scrie că statul vecin dorește să privatizeze Complexul Hidroenergetic Nistrean, după care noii gestionari vor decide dacă construiesc sau nu respectivele hidrocentrale.
Economistul Sergiu Ungureanu a menționat că intențiile ucrainenilor vin să încalce un șir de norme legale naționale și internaționale și sunt în detrimentul intereselor legale ale Republicii Moldova și cetățenilor ei.

Ungureanu spune că atât râul Nistru, cât și bazinul lui se află într-o stare ecologică gravă și aceasta se va transforma într-o catastrofă ecologică dacă vor mai fi construite câteva hidrocentrale în amonte, pe teritoriul ucrainean.

În acest caz, Moldova riscă să rămână fără apă potabilă. În bazinul râului a degradat flora și fauna. Deja nu mai poate fi practicat pescuitul, iar Nistru nu mai acumulează apă.

Fluxul de știri
0