Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste 56% dintre tinerii americani preferă socialismul, comunismul și fascismul

© Sputnik / Alexander ImedashviliМолодой человек работает за ноутбуком, сидя на земле в парке. Хипстерский рынок
Молодой человек работает за ноутбуком, сидя на земле в парке. Хипстерский рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 56 la sută dintre tinerii generației Millenium ar prefera să trăiască în socialism, comunism sau fascism

CHIȘINĂU, 5 nov — Sputnik. Peste 56 la sută dintre tinerii americani din „generația Millenium" (numită și „generația Y") ar prefera să trăiască în socialism, comunism sau fascism, arată datele unui studiu realizat de YouGov, la comanda Fundației americane pentru Memoria Victimelor Comunismului.

Astfel, 42 la sută din tineri au declarat că și-ar dori să trăiască în socialism, 7 la sută ar prefera un sistem comunist, iar 7 la sută — fascist. Doar 42 la sută din respondenți au declarat că și-ar dori să trăiască într-o țară capitalistă.

O astfel de poziție ar putea fi legată de nemulțumirile tinerilor față de modelul economic american, pe care îl consideră inechitabil. Astfel, 53 la sută din tinerii generației Millenium au declarat că modelul economic american „nu funcționează în favoarea lor".

În același timp, din totalul americanilor chestionați (inclusiv cei maturi), 34 la sută și-au exprimat simpatia pentru socialism, 3 la sută pentru comunism și 4 la sută pentru fascism. În favoarea capitalismului s-au pronunțat 59 la sută din americani.

Cel mai favorabili ideilor comuniste s-a dovedit a fi bărbații (54,3 la sută), cu vârsta de 21-29 ani (28,8 la sută), albi (49 la sută), cu studii secundare (50,5 la sută).

Sondajul a fost efectuat prin intervievare on-line, în perioada 28 septembrie — 5 octombrie 2017, pe un eșantion de 2300 persoane.

Generația Millenium (Generația Y) reprezintă o cohortă a tinerilor născuți în anii 80, 90 și 2000.

Fluxul de știri
0