Trump spune că ar putea avea o întrevedere importantă cu Putin

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принимает участие в саммите "Группы двадцати" в Гамбурге
Президент РФ В. Путин принимает участие в саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este foarte probabil să se întâlnească cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul summit-ului APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation), care urmează să aibă loc în prima jumătate a lunii noiembrie în Vietnam

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. Trump a declarat pentru un post de televiziune din SUA că este posibil să aibă o întâlnire cu Putin în cadrul summit-ului APEC din 6-11 noiembrie curent.
„Am putea avea o întâlnire cu Putin. E ceva foarte important. Ei ar putea să ne ajute în privința Coreei de Nord, Siriei. Noi trebuie să discutăm și despre Ucraina", a declarat președintele american pentru Fox News.

Donald Trump und Wladimir Putin bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Politică
Analiștii sunt uluiți de mesajul lui Trump transmis lui Putin

În opinia senatorului rus Aleksei Pușkov, citat de RIA Novosti, pentru Trump este important să se întâlnească cu Putin, întrucât el se conduce de logica politică și nu de „paranoia antirusească".

Anterior, atât reprezentanții Kremlinului, cât și cei ai Casei Albe au declarat că chestiunea privind posibila întâlnire a celor doi lideri încă nu este decisă definitiv.

Ultima dată Vladimir Putin și Donald Trump s-au întâlnit în luna iulie curent, cadrul summit-ului G20 din Germania.

La Moscova relațiile dintre Rusia și SUA sunt văzute ca fiind la un nivel de degradare fără precedent. În anul 2014, pe fundalul alipirii Crimeii și din cauza situației din Ucraina, Washingtonul a introdus sancțiuni împotriva statului rus. Ulterior politica americană de sancțiuni a fost extinsă, iar Rusia a adoptat măsuri de răspuns.

Fluxul de știri
0