Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi istorici ruși nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Doi istorici ruși nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova; aceștia urmau să participe la o conferință științifică care se desfășoară la Tiraspol

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. În seara zilei de joi, doi istorici din Rusia, Dmitri Surjik și Grigori Șkundin, nu au fost lăsați să intre în Moldova, deoarece „nu indicaseră scopul real al vizitei lor", a declarat, vineri, pentru reporterul Sputnik Moldova, reprezentantul serviciului de presă al Poliției de Frontieră a MAI al Republicii Moldova, Raisa Novițkaia.

Dmitri Ermolaev - Sputnik Moldova
Accidente
Unui jurnalist rus i-a fost interzis accesul în Republica Moldova

Potrivit datelor difuzate de mass-media din Rusia, Surjik și Șkundin planificaseră să participe la conferința internațională practico-științufică „Revoluția rusă din 1917 în destinele Transnistriei, Rusiei și întregii lumi: istorie și actualitate". Conferința și-a deschis lucrările joi, la Tiraspol.

Jurnaliștii ruși informează că Dmitri Surjik este doctor în istorie, colaborator științific al Institutului de Istorie Generală al Academiei de Științe a Rusiei, secretar executiv al Asociației Ruso-Belaruse a Istoricilor. Grigore Șkundin este doctor în istorie, șeful Catedrei Științe Istorice și Umanitare la Universitatea Liberă Internațională Politico-Ecologică, vicepreședinte al Asociației Ruse a Istoricilor pentru Primul Război Mondial.

Fluxul de știri
0