Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Alegerile parlamentare ar putea fi amânate

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este vehiculată intens opinia că alegerile parlamentare nu vor avea loc în anul 2018, ci în 2019. Politologul explică de ce au apărut astfel de zvonuri și când se vor desfășura alegerile în Moldova
Politolog: Alegerile parlamentare ar putea fi amânate

Politologul Victor Juc a comentat pentru Sputnik situația privind alegerile parlamentare care urmează să aibă loc în Republica Moldova.

El a explicat care sunt procedurile ce preced alegerile și cu cât ar putea fi amânat scrutinul. Potrivit acestuia, în octombrie și-a încheiat activitatea Comisia națională privind constituirea circumscripțiilor uninominale. Legea stipulează că aceste circumscripții trebuie să fie cunoscute cu 13 luni înainte de data alegerilor. Deci, alegerile ar urma să aibă loc în decembrie 2018.

Parlamentul își poate prelungi activitatea cu încă trei luni. În cazul acesta, alegerile ar putea fi amânate pentru februarie 2019.

Fluxul de știri
0