Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova este interesată de cooperarea vamală cu statele CSI

© Sputnik / Irina LeahovaКПП Кучурганы
КПП Кучурганы - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri semnarea Acordului privind schimbul de informație pentru determinarea și controlul valorii mărfurilor în vamă, în statele membre ale Comunităţii Statelor Independente(CSI), a anunțat serviciul de presă al executivului

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Potrivit sursei oficiale, acordul respectiv va spori securitatea economică şi va facilita comerțul internațional cu mărfuri.

„Instituțiile vamale ale statelor semnatare vor face, în mod regulat și cu titlu gratuit, schimb de informaţii privind declaraţiile de export. Excepție va face informaţia care constituie secret de stat sau se referă la date cu caracter personal. În acest mod va fi asigurată veridicitatea datelor privind valoarea declarată a mărfurilor în vamă și va fi evitată eschivarea de la achitarea plăţilor vamale", informează sursa citată.

Republica Moldova are încheiate astfel de tratate cu Ucraina și cu Federația Rusă. Acestea prevăd schimbul de informații la cerere.

Fluxul de știri
0