Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cui îi convine să schimbe denumirea limbii de stat în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaКонституция РМ
Конституция РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 3 noiembrie, ora 11:00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Cui îi convine să schimbe denumirea limbii de stat în Republica Moldova”.

La 31 octombrie Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova a avizat pozitiv inițiativa unui grup de parlamentari cu privire la operarea în Constituție a unei modificări ce presupune redenumirea limbii de stat din „moldovenească" în „română". După avizul pozitiv al CC, proiectul de lege va fi transmis spre examinare în Parlament și va intra în vigoare dacă pentru el vor vota două treimi din numărul de deputați.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră ca fiind inadmisibile și ilegitime încercările de a legifera statutul limbii române ca limbă de stat a țării. Totodată, președintele a propus să fie organizat un referendum pentru a-i întreba pe cetățenii țării ce denumire preferă pentru limba de stat: „moldovenească" sau „română".

Cui și de ce îi convine să schimbe denumirea limbii de stat în Moldova? Despre aceasta vor vorbi experții:

— ex-viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova Valeriu OSTALEP;

— ex-președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova Dumitru PULBERE;

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md
Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0