Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pulbere: Demnitarii de rang înalt nu ar trebui să dețină dubla cetățenie

© SputnikDumitru Pulbere
Dumitru Pulbere - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Curții Constituționale consideră că Moldova își poate pierde treptat statalitatea dacă demnitarilor de rang înalt li se va permite in continuare să dețină dubla cetățenie
Pulbere: Demnitarii de rang înalt nu ar trebui să dețină dubla cetățenie

Fostul președinte al Curții Constituționale a Moldovei, Dumitru Pulbere, a comentat situaţia în care mai multe persoane cu funcții publice dețin dubla cetățenie.

El consideră că un cetățean străin, având cetățenie dublă, a Moldovei și încă a unui stat oarecare, nu poate fi procuror, judecător sau deputat. Aceste persoane nu trebuie să conducă statul. Pentru că mai târziu ar putea apărea conflicte de interese cu statul al cărui cetățenie o mai deține. El depune jurământul în două țări. În consecință, Moldova, pas cu pas, își pierde statalitatea. La un moment dat, acești funcționari ar putea fi puși în fața unei grele alegeri, iar până la urmă, interesele Moldovei ar putea fi trădate.

Fluxul de știri
0