Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul de Externe, despre cauzele rechemării în țară a patru ambasadori

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Галбур
Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe a explicat de ce au fost rechemați mai mulți ambasadori ai Republicii Moldova și cine vor fi trimiși în locul lor

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Adrei Galbur, a explicat miercuri, după ședința Guvernului, de ce au fost rechemați în țară patru ambasadori ai Republicii Moldova. 

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Moldova își recheamă mai mulți ambasadori

Guvernul a decis miercuri, la propunerea MAEIE, să-i recheme pe ambasadorul Republicii Moldova în Lituania, Valeriu Frija, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Emilian Brenici, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei și Luxemburg, Iurie Reniță și ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Aureliu Ciocoi.

Potrivit șefului diplomației moldovenești, la baza solicitării de rechemare a diplomaților au stat mai multe motive.

”În cazul domnului Brenici, rechemarea are loc în legătură cu încheierea mandatului. Domnul Ciocoi a depus o cerere din motive personale, iar în cazul ambasadorilor Frija și Reniță, aceștia au fost numiți în funcție în baza unui mandat politic, iar intenția noastră este să desemnăm în locul lor reprezentanți din cadrul serviciului diplomatic”, a explicat ministrul Galbur.

Ministrul de Externe a declarat că în locul ambasadorilor rechemați vor fi trimiși ”profesioniști care vor continua să promoveze în aceste capitale prioritățile fixate în programul de guvernare”.

Întrebat dacă deja au fost identificate candidaturile pentru funcțiile de ambasador în aceste țări, Galbur a răspuns: ”Totul la timpul lui”.

Fluxul de știri
0