Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mister în jurul numirii viceprimarilor municipiului Chișinău

© Sputnik / Miroslav Rotariprimaria chisinau cmc consiliul municipal
primaria chisinau cmc consiliul municipal - Sputnik Moldova
Abonare
Chestiunea cu privire la numirea noilor viceprimari ai Capitalei a fost inclusă pe ordinea de zi înainte de începutul ședinței CMC, doar că în debutul ședinței subiectul a fost exclus de pe ordinea de zi

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a amânat examinarea chestiunii cu privire la numirea a doi noi viceprimari ai Capitalei. Aleșii locali urmau să examineze în ședința astăzi, 31 octombrie,  două candidaturi pentru funcția de viceprimari ai municipiului Chișinău. Este vorba despre candidaturile fostului director la Cas Natural Fenosa, Silvia Radu, și cea a consilierului PPEM, Ruslan Codreanu.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fosta șefă a companiei Union Fenosa ar putea fi numită viceprimar de Chișinău

Chestiunea cu privire la numirea noilor viceprimari a fost inclusă pe ordinea de zi înainte de începutul ședinței CMC. La începutul ședinței, însă, subiectul a fost exclus automat de pe ordinea de zi. 

Mulți consilieri nu au înțeles care a fost rostul acestei includeri și apoi excluderi, dar au menționat că orașul Chișinău trebuie să aibă viceprimari. 

Consilierul neafiliat Ion Ștefăniță a declarat pentru Sputnik Moldova că cel mai probabil subiectul va fi reinclus în agenda ședinței viitoare a CMC. 

”Este un subiect pe care trebuie să-l discutăm. Capitala trebuie să aibă viceprimari”, a declarat Ștefăniță. 

Potrivit Legii privind statutul municipiului Chișinău, Capitala are 4 viceprimari. Numărul de viceprimari poate fi mărit prin decizia Consiliului Municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

Viceprimarul exercită atribuţiile stabilite de către primarul general şi poartă răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare. Viceprimarului i se pot aplica sancțiuni disciplinare prin dispoziția primarului general. 

 

Fluxul de știri
0