Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător: De Halloween au pozat erotic în ”Cimitirul Eroilor” - VIDEO

© Photo : oldchisinau.comComplexul memorial Cimitirul Eroilor
Complexul memorial Cimitirul Eroilor - Sputnik Moldova
Abonare
Publicația perfecte.md a organizat o sesiune foto în ținute provocatoare la cimitirul ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Mai mulți internauți au fost scandalizați de gestul excentric al jurnalistelor de la revista Perfecte, care au organizat cu prilejul Halloween-ului o sesiune foto cu ținute provocatoare la Complexul Memorial "Cimitirul Eroilor", locul unde sunt înmormântați ostași căzuți în cele două războaie mondiale.

Editorii revistei Perfecte, Cristina Meriacri și Tania Micleușanu, au ales anume ”Cimitirul Eroilor” drept una dintre locații pentru a poza erotic de Halloween. Mai multe imagini a fost publicate pe site-ul revistei Perfecte, iar postul de televiziune PRO TV a realizat un reportaj cu această ocazie.

Complexul memorial Cimitirul Eroilor, aflat astăzi în ruine, este un monument istoric amplasat pe strada Decebal 17, sectorul Botanica al municipiului Chișinău. Cimitirul a fost înființat în anul 1918, aici fiind înmormântați ostași moldoveni/români, ruși, cehi, polonezi, francezi, austrieci, maghiari. Tot în acest loc au fost înmormântați și ostași căzuți în cel De-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit şefului Centrului de Cultură şi Istorie Militară, colonelul (r) Vitalie Ciobanu, în cimitir sunt înmormântați 1645 de ostași, printre care 431 români (66 în morminte, 365 la criptă), 234 ruși (27 în morminte, 207 la criptă), 29 austrieci, 39 cehi, 35 francezi și 6 polonezi căzuți în Primul Război Mondial.

Codului Penal al Republicii Moldova, "profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument funerar sau de for public, a unei urne funerare sau a unui cadavru, precum şi însuşirea obiectelor ce se află în mormânt sau pe el, se pedepsesc cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an. Aceleaşi acţiuni săvârşite de două sau mai multe persoane se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani."

Fluxul de știri
0