Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De miercuri, șoferii care nu vor face asta vor avea de furcă cu polițiștii

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Conducătorii auto vor fi obligați să țină cont de o prevedere a Regulamentului Circulației Rutiere care intră în vigoare din 1 noiembrie.

CHUȘINĂU, 31 oct — Sputnik. De miercuri, 1 noiembrie, șoferii vor trebui să includă faza scurtă pe timp de zi.

Potrivit Regulamentul Circulației Rutiere, conducătorii auto sunt obligați să utilizeze luminile de întâlnire în timpul deplasării. Prevederea rămâne în vigoare până pe 31 martie.

Inspectorii de patrulare subliniază că ceastă măsură este necesară atât pentru siguranța automobiliștilor, cât și pentru cea a pietonilor.

Alina Bunghez - Sputnik Moldova
Când vor trebui șoferii să-și echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă

Pentru nerespectarea acestei reguli nu este prevăzută o amendă, însă șoferii care nu vor circula cu farurile aprinse pe timp de zi vor fi opriți și avertizați de către inspectoriu de patrulare.

Totodată, în scurt timp, conducătorii auto vor trebui să-și echipeze automobilele cu anvelope de iarnă. Nu există o dată exactă la care ar urma să fie schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă, acest lucru fiind determinat de condițiile meteorologice.

Astfel, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare Alina Bunghez a explicat că Regulamentul Circulației Rutiere prevede că în momentul în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei, șoferii sunt obligați să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport.

Potrivit acesteia, în care anvelopele nu vor corespunde vremii de afară, șoferii ar putea fi amendați.

Fluxul de știri
0