Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte dintre profeţiile lui Nostradamus pentru Moldova s-au adeverit în 2017

© Photo : Public DomainНострадамус
Нострадамус - Sputnik Moldova
Abonare
Nostradamus scria în cărţile sale că Europa va fi acoperită de o criză climatică, ceea ce am şi văzut în luna aprilie, atunci cândo zăpadă năprasnică a cuprins centrul şi sudul ţării

CHIŞINĂU, 30 oct — Sputnik. Este cunoscut faptul că renumitul astrolog francez din sec. XVI, medic, om de ştiinţă şi profet, Michel de Nostredame (Nostradamus) şi-a publicat profeţiile în cartea pe care a intitulat-o "Profeţiile lui Michel Nostradamus".

Toate prezicerile au fost scrise în catrene rimate care au fost grupate cîte o sută (centurii).

Nostradamus şi-a codificat foarte minuţios profeţiile sale, pe care le-a scris în patru limbi concomitent — latină, franceza veche, italiană şi greacă.

Piesă de teatru - Sputnik Moldova
Nostradamus a prezis ce va fi în anul 2017

Catrenele conţin şi preziceri pentru anul în curs.

Nostradamus a prezis pentru anul 2017 că liderii mondiali vor utiliza arma climatică și că Europa va fi cuprinsă de o răcire bruscă.

În Moldova, într-adevăr, a fost înregistrată o vreme anormală în luna aprilie a acestui an. 

Însă, potrivit meteorologilor, zăpada din aprilie nu reprezintă o consecinţă a testelor cu arme climatice. Cel puţin nimeni nu a declarat acest lucru în mod oficial, iar presupunerile unor experţi nu sunt decât presupuneri.

Ceva asemănător a fost înregistrat şi în Moldova sovietică, în anul 1952. În acel an, zăpada a căzut pe 20 mai. Şi în anul 1972 au fost ninsori târzii, şi anume în perioada 15-27 aprilie. 

Anul acesta au fost și multe tornade, uraganele în sudul Statelor Unite ale Americii şi în Caraibe. Unii experţi consideră că aceste fenomene ar constituii consecinţe ale aplicării armelor climatice.

Ce a mai prezis Nostradamus

Nostradamus scria în cărţile sale că în Franţa şi Germania se va produce un schimb de lideri.

În Franţa acest lucru s-a întâmplat, noul preşedinte este Emmanuel Macron. Putea prorocul din epoca Renaşterii să ştie că anume în 2017 vor avea loc alegeri prezidenţiale în Franţa? Puţin probabil.

În afară de aceasta, potrivit profeţiilor lui Nostradamus, Franţa se va confrunta cu insuficienţa de resurse de apă.

Există probabilitatea ca apeductele să fie poluate, iar consumul de apă potabilă va fi restricționat pentru mult timp.

Însă, luând în considerare faptul că lumea întreagă alunecă spre o catastrofă ecologică, probabilitatea unui colaps natural nu trebuie analizată doar pe Bătrânul Continent, ci pe tot globul pământesc, consideră experţii.

Şi în Germania s-a produs o schimbare de preşedinţi, fostul ministru de Externe Frank-Walter Steinmeier fiind ales în funcția de șef al statului în luna februarie a acestui an. Chiar dacă  funcţia cheie în stat este cea de cancelar, se pare că Nostradamus şi aici a avut dreptate.

Fluxul de știri
0