Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Furtuna sporește în intensitate - ne așteaptă o noapte înspăimântătoare

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaFurtună
Furtună - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne a emis un avertisment în legătură cu furtuna care s-a abătut asupra Republicii Moldova și care a început să crească în intensitate în orele serii

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a atenționat cetățenii să fie prudenți, după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a făcut un avertisment în legătură cu pericolul major prezentat de vântul puternic care a cuprins toată Moldova.

Timp - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O furtună năprasnică se abate asupra Republicii Moldova

Autoritățile avertizează că, în perioada 30 —31 octombrie 2017, se așteaptă intensificări ale vântului nord-vestic. Acesta va bate în rafale de până la 21 — 25 de metri pe secundă.

Pompierii îndeamnă oamenii să se abțină de la aprinderea focului în spații deschise, deoarece asta ar putea produce incendii. Mai mult, oamenii sunt rugați să nu ardă resturile menajere și frunzele uscate, deoarece orice scânteie poate provoca incendii.

Salvatorii, la rândul lor, atenționează populația să evite cablurile și firele electrice căzute la pământ și să apeleze la serviciile competente în astfel de situații.

În cazul unor riscuri, oamenii sunt îndemnați să sune de urgență la Serviciul 901.

Fluxul de știri
0