Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urgia ajunge duminică dimineață și în Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotarivînt
vînt - Sputnik Moldova
Abonare
Se recomandă respectarea indicaţiilor autorităţilor, evitarea părăsirii imobilelor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea trecerii prin apropierea copacilor, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a şantierelor.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Duminică dimineața, la ora 9.00, intră în vigoare codurile portocaliu și galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Potrivit Serviciului Hidrmteorologic de Stat, avertizarea va fi valabilă până la 31 octombrie, ora 23.00. 

”Se așteaptă intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă, iar în zilele de 30 și 31 octombrie, izolat de până la 21-25 metri pe secundă”, avertizează meteorologii.

În raioanele centrale și de nord ale țării va acționa codul portocaliu de vânt puternic, iar o parte a zonei centrale și sudul Moldovei vor fi sub avertizarea de cod galben. 

Sunt  posibile întreruperi ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii pe durate relativ importante. Acoperişurile caselor, dar şi ale altor construcţii pot fi parţial decopertate, se pot rupe crengi de copaci, se poate semnala doborârea unor arbori izolaţi.

Timp - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O furtună năprasnică se abate asupra Republicii Moldova

Circulaţia rutieră şi feroviară poate fi temporar perturbată din cauza barierelor create. 

Există risc de izbucnire a incendiilor.

Se recomandă respectarea indicaţiilor autorităţilor, evitarea  părăsirii imobilelor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a şantierelor. 


Fluxul de știri
0