Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul impune noi reguli. Acestea intră de astăzi în vigoare

© Photo : Serviciul Fiscal de StatНалоговый кодекс
Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor și Serviciul Fiscal de Stat au inițiat procesul de unificare a documentelor primare cu regim special în scopul facilitării documentării operațiunilor economice

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. De astăzi, 28 octombrie, intră în vigoare noile modificări și completări în cadrul legal care reglementează nomenclatorul, modul de păstrare și utilizare a documentelor primare cu regim special. 

Scopul acestei  schimbări este de a simplifica modul de documentare a operațiunilor economice prin utilizarea unui singur document primar cu regim special pentru justificarea operațiunilor de livrare a activelor, serviciilor indiferent de faptul dacă acestea sunt impozabile cu TVA, inclusiv transportarea acestora fără trecerea dreptului de proprietate.

fisc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Precizare importantă de la Fisc cu privire la prezentarea declarației pe venit

Pentru facilitarea utilizării de către entitate a formularului tipizat de document primar cu regim special „Factura fiscală”, prin Ordinul Ministrului Finanțelor care intră în vigoare din 28 octombrie, a fost aprobat formularul facturii fiscale noi precum și instrucțiunea privind completarea acestuia.

Astfel, începând cu  28 octombrie 2017, toate entitățile economice ce dețin statut de plătitor a TVA cât și cele care nu sunt înregistrate în calitate de plătitor al TVA, care potrivit legislației în vigoare, au obligativitatea ținerii evidenței contabile, vor utiliza în procesul desfășurării activității economico-financiare formularul cu regim special factura fiscală unificată pentru documentarea atât a livrărilor impozabile cu TVA, cât și a celor neimpozabile.

Totodată, factura fiscală se va utiliza și în cazurile transportării/transmiterii activelor fără transmiterea dreptului de proprietate.

Prețul facturilor fiscale de tip nou nu se va majora comparativ cu prețul actual al facturilor și facturilor fiscale.

Fluxul de știri
0