Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce secrete ascund declarațiile de avere a unor angajați SIS, CNA, MAI și DIP

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Declarațiile de avere ale subiecților declarării, ale căror identitate și calitate constituie secret de stat, nu sunt publice.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Angajații Serviciului de Informații și Securitate, Departamentului Instituțiilor Penitenciare, MAI și CNA, care au statut special prevăzut de Legea cu privire șa secretul de stat, nu vor fi obligați să depună declarațiile de avere și interese personale pe suport electronic, ci și în formă scrisă pe suport de hârtie.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Declaraţie de avere pe 98 de pagini: Veniturile preşedintelui american

Aceste modificări sunt propuse într-un proiect de lege semnat de Centrul Național Anticorupție, avizat de unele comisii parlamentare. 

Potrivit documentului, angajații structurilor de forță urmează să depună declarațiile de avere și interese personale la instituțiile unde activează. Aceste documente vor fi colectate de reprezentanții desemnați de conducătorii organizațiilor publice. 

”Este vorba despre organele de forță, despre persoanele care au un statut special: SIS, DIP, MAI, CNA. Averile persoanelor respective vor fi colectate de instituțiile respective, ulterior Autoritatea Națională de Integritate va veni și va verifica aceste declarații în instituțiile respective. Unica excepție sunt angajații SIS care vor raporta declarațiile la comisie”, a declarat vicedirectorul CNA, Vadim Cojocaru. 

SIS va raporta anual subcomisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SIS despre numărul de controale asupra declarațiilor ofițerilor de informații și securitate și rezultatele acestora. 

Declarațiile subiecților declarării, ale căror identitate și calitate constituie secret de stat, nu sunt publice. 

Fluxul de știri
0