Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prigoană asupra românilor din Ucraina. Cărţile româneşti, ridicate de autorităţi

© Fotolia / Sergii KondrytskyiШкольники среди учебников
Школьники среди учебников - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi a fost creată tulburare după ce autorităţile au decis ridicarea unui număr de cărţi româneşti primite ca donaţie de şcolilor respective, având în vedere că, în regiune, cărţile româneşti lipsesc din bibliotecile şcolare.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Mai multe şcoli de cultură generală cu predare în limba română din satele Nesvoia, Bălcăuți și Stălinești, regiunea Cernăuți, au primit ca donaţie cărţi în limba română din partea editurii „Alexandru cel Bun" din Cernăuți și a Ligii Tineretului Român „Junimea".

La o zi după această donaţie, directorii şcolilor au fost chemați la Direcția raională de Învățământ „Noua Suliță" și interogați de reprezentanții serviciilor speciale, care le-au cerut să explice cum au ajuns cărțile în școală și cine sunt „traficanții" de literatură în limba română, relatează Napocanews.com.

Adelina Rusnac, șefa departamentului de învățământ, a declarat că respectivele cărţi vor fi returnate școlilor doar după ce luni, 23 octombrie 2017, o comisie specială va verifica fiecare carte. Însă există posibilitatea ca, de teama de a nu fi supuşi altor interogatorii, profesorii să nu mai accepte donaţii de carte românească.

Fluxul de știri
0