Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Trenul „Inima Rusiei”, lansat în metroul din Londra

Abonare
În metroul din Londra a avut loc ceremonia lansării unui tren special al metroului din Moscova, „Inima Rusiei”. Vedeți cum arată acest tren

Trenul a fost lansat cu prilejul Anului științei și educației Rusiei în Marea Britanie, comunică RIA Novosti. În timpul călătoriei, londonezii și turiștii vor fi familiarizați cu cele mai importante realizări ale Rusiei și ale fostei URSS. Garnitura are șapte vagoane, fiecare având propria tematică: balet, arte plastice, literatură, cinematografie, arhitectură, cosmos și știință.

Totodată, până la sfârșitul anului, în metroul din Moscova urmează să aibă loc lansarea unui tren similar dedicat științei și educației britanice. Acesta va fi deja al doilea tren ”tematic” care îi familiarizează pe călătorii din Rusia cu Marea Britanie. În luna mai 2016, pe linia de metrou Filevsk din Moscova, a început să circule garnitura „Pasiunile lui Shakespeare", lansat cu ocazia Anului limbii și literaturii Rusiei și Marii Britanii. Din momentul punerii trenului în circulație, au călătorit cu acesta peste cinci milioane de pasageri.

Fluxul de știri
0