Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Kremlinului în cazul exploziei de la Kiev

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul consideră că acuzațiile la adresa Rusiei în contextul atentatului la viața deputatului Radei de la Kiev sunt o manifestare a rusofobiei

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Explozia care a avut loc astăzi la Kiev a bulversat opinia publică în Ucraina.

Cinci persoane au avut de suferit în urma exploziei care s-a produs la ieșirea din sediul postului TV „Espresso", inclusiv deputatul în Rada Supremă Igor Mosiiciuk, garda bodyguardul acestuia și politologul Vitali Bala.

Ulterior, bodyguardul a decedat din cauza rănilor.

La Kiev a fost invocată imediat ”mâna Rusiei”. Kremlinul a reacțoinat la aceste declarații.

Взрыве в Киеве - Sputnik Moldova
Explozie în centrul Kievului, sunt morți și răniți

Acuzațiile la adresa Rusiei în legătură cu atentatul asupra lui Igor Mosiiciuk, deputat în Rada Supremă a Ucrainei din partea „Partidului radical", constituie o nouă manifestare a rusofobiei care a pus stăpânire pe Ucraina, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

„Este o învinuire isterică din partea Kievului, ca întotdeauna absolut nefondată, și care este lansată nu doar la adresa liderului Ceceniei, Ramzan Kadârov, ci și a tuturor celor care dețin o funcție oarecare la Moscova. Evident, aceasta este încă o manifestare a rusofobiei care a cuprins Ucraina și Kievul", a spus Peskov care este citat de RIA Novosti.

MAI al Ucrainei a comunicat anterior că a fost inițiat un dosar penal pe articolul „Atac terorist". Cazul va fi investigat de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gherașcenko, a declarat că „acțiunile serviciilor speciale ruse" este una dintre versiunile luate în calcul de anchetă în cazul exploziei care s-a produs miercuri la Kiev.

Totodată, fostul șef al Direcției principale de anchetă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Vovk, consideră că ar trebui luată în calcul în mod prioritar o posibilă „reglare de conturilor" financiară.

Fluxul de știri
0