Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova se pregătește de un nou recensământ al populației

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе остановка
Люди в городе остановка - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat crearea Comisiei Naționale pentru Recensăminte

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a decis, în cadrul şedinţei de miercuri, 25 octombrie, instituirea Comisiei Naționale pentru Recensăminte. Executivul a aprobat și componența nominală a Comisiei și regulamentul cu privire la activitatea acesteia.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Datele oficiale ale recensământului: populația Moldovei a scăzut considerabil

Noua structură va asigura desfășurarea lucrărilor de pregătire și realizare a recensământului general agricol, precum și a recensământului populației și al locuințelor, Runda mondială 2020. Principalele atribuții ale acesteia sunt: stabilirea perioadei pentru efectuarea recensămintelor, instituirea comitetelor tehnice de profil, examinarea proiectelor de acte legislative şi normative cu privire la organizarea şi efectuarea recensămintelor, examinarea bugetelor şi a surselor de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Comisia va fi prezidată de prim-ministrul Pavel Filip și întrunește 17 membri, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniu.

Recensămintele sunt una din sursele de date indispensabile pentru elaborarea, implementarea şi monitorizarea politicilor şi a programelor de dezvoltare socio-economică a unui stat. Conform recomandărilor ONU, recensămintele se organizează o dată la zece ani. În cadrul Rundei mondiale 2010, Republica Moldova a efectuat Recensământul General Agricol în anul 2011 şi Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor în anul 2014.


Fluxul de știri
0