Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Important: În Rusia, reguli noi pentru transportul bagajelor de mână în avion

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
În Federația Rusă, în data de 5 noiembrie, au intrat în vigoare reguli noi pentru transportul bagajelor de mână în avion.

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Noile reguli pentru transportul bagajelor de mână în avion vor intra în vigoare începând cu data de 5 noiembrie, decretează un ordin al Ministerului Transporturilor din Federația Rusă, anunță RIA Novosti.

În baza noilor prevederi, companiile aviatice vor putea să vândă bilete care nu le mai acordă dreptul pasagerilor la bagaj de hală fără plată, ci doar la bagaj de mână. Aceste bilete, care evident vor fi mai ieftine, nu vor putea fi returnate de către pasageri companiilor aviatice.

Cамолет компании Wizzair - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O companie avia care oferă servicii și pentru Moldova schimbă politica bagajelor

În același timp, la vinderea acestor bilete, companiile aviatiatice sunt obligate de nou normă legală ca să le ofere pasagerilor la bajag de mână fără plată de minimum 5 kg.

Totodată, călătorul mai are dreptul să urce la bord cu un rucsac, o poșetă de damă sau o servietă cu obiecte personale, haine groase, un buchet de flori, hrană pentru copii în timpul zborului, un costum în portpled, leagăn sau cărucior pentru copii, cârje, bastoane și alte mijloace tehnice pentru pasagerii cu dezabilități, un scaun cu rotile pliant, preparate medicale și mărfuri cumpărate în magazinele Duty Free.

Totodată, Ministerul Transporturilor propune ca greutatea și dimensiunile rucsacului și ale pachetului cu cumpărături din magazinele Duty Free să fie stabilite de către companiile aviatice.

Un alt detaliu este că, la înregistrarea pentru îmbarcare sau la intrarea în salonul avionului, transportatorii le vor putea cere pasagerilor să-și cântărească bagajul de mână.

Fluxul de știri
0