Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un om de afaceri a fost reținut de ofițerii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova
Abonare
Un om de afaceri și un șomer au fost reținuți în această dimineață de ofițerii și procurorii Anticorupție

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Doi bărbați din Edineți au fost reținuți în această dimineață de ofițerii CNA. Unul dintre ei este șomer, iar altul om de afaceri. Aceștia sunt învinuiți de procurorii anticorupție de trafic de influență în favoarea a doi cursanți de la o școală auto din Edineț. 

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA au descins la Ministerul Finanțelor

Potrivit denunțătorului, suspecții ar fi pretins și primit 1200 de euro, susținând că au influență asupra membrilor Comisiei de Examinare a Candidaților pentru Obținerea Permisului de Conducere. Aceștia i-au convins pe cei doi candidați, soț și soție, că le pot ”aranja” calificativul ”admis” la probele examenului de obținere a permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”. 

O parte din banii pretinși, 600 de euro, ar fi fost primită de cei doi încă în luna august.  

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.


Fluxul de știri
0