Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenii vor fi urmăriți prin sisteme GPS/GPRS și prin telefoane - află detalii

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaBrățară pentru urmărirea cetățenilor - probațiune
Brățară pentru urmărirea cetățenilor - probațiune - Sputnik Moldova
Abonare
O anumită categorie de cetățeni și, eventual, alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi urmărite de autorități la tot pasul prin intermediul sistemelor GPS/GPRS, utilajului telefonic fix sau mobil, datorită unei brățări

CHIȘINĂU, 25 oct — Sputnik. În Republica Moldova urmează să fie aplicat un sistem sofisticat utilizat în scopul probațiunii, prin care cetățenii eliberați de pedeapsa penală vor putea fi urmăriți de către autorități.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Important: dacă veţi întârzia măcar cu o zi, veţi fi penalizaţi

Potrivit Ministerului Justiției, „sistemul constă în supravegherea prin utilaje electronice a persoanei liberate de pedeapsa penală, în privința căreia au fost impuse obligațiuni sau restricții".

Instituția precizează că monitorizarea se realizează prin sisteme GPS/GPRS, utilaj telefonic fix sau mobil, iar persoanei supravegheate i se instalează brățară specială la picior sau la mână.

Ministerul Justiției dă asigurări că aplicarea și dezvoltarea acestui sistem oferă avantaje sociale, economice și juridice.

Prezentarea oficială a noului sistem are loc azi la sediul Ministerului Justiției.

 

Fluxul de știri
0