Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip i-a explicat noului ministru al Apărării ce înseamnă neutralitatea

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a luat cuvântul în cadrul ceremoniei de învestire în funcție a noului ministru al Apărării și a explicat cum vede el statutul de neutralitate a țării

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. După ce l-a felicitat pe noul ministru, Eugen Sturza, cu ocazia învestirii, Pavel Filip a făcut câteva declarații cu privire la armata țării.

Premierul a subliniat că Sturza preia această funcție într-un moment important și că noului ministru îi revine sarcina să definitiveze conceptul de reformare a Armatei Naționale.

Totodată, Filip a subliniat că ține la statutul de neutralitate al Republicii Moldova, dar a precizat că, în opinia sa, „neutralitatea nu presupune și izolare".

Prima declarație a noului ministru al Apărării din Republica Moldova>>>

Șeful cabinetului de miniștri și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că până în prezent țara noastră a ratat mai multe ocazii de a trimite militari la exerciții internaționale.

Fluxul de știri
0