Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Autoritățile Republicii Moldova sunt speriate și isterizate

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaAlexandr Rar
Alexandr Rar - Sputnik Moldova
Abonare
Expert în politică internațională Alexandr Rar a explicat pentru Sputnik Moldova de ce majoritatea parlamentară de la Chișinău insistă să stipuleze în Constituția Republicii Moldova că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană
Expert: Autoritățile Moldovei sunt speriate și se află în isterie

 

Inițiativa majorității parlamentare de a amenda Constituția ca această să prevadă expres cursul de integrare europeană ca obiectiv strategic provoacă tot felul de comentarii în rândul comunității de experți din țară și de peste hotare.

Unii analiști notează cu ironie că această inițiativă amintește de Constituția URSS, în redacția lui Brejnev din 1977, care, în primul capitol, reafirma rolul conducător al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

Alți observatori susțin că inițiativa guvernanților este oportună în acest moment.

Dar de ce majoritatea parlamentară, în frunte cu Partidul Democrat, își dorește această amendare a Constituției, de ce dorește ca Legea Supremă să stabilească că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

La aceste întrebări a răspuns analistul politic din Germania Alexandr Rar.

În opinia lui, inițiativa trădează o stare de fapt din sânul guvernării de la Chișinău: frică și isterie.

Fluxul de știri
0