Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritățile catalane se opun alegerilor anticipate pe care le impune Madridul

© Sputnik / Марти Фрадера / Accesați arhiva multimediaСтолкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Catalonia nu iau în calcul posibilitatea organizării în autonomie a alegerilor generale anticipate, a declarat reprezentantul oficial al generalității, Jordi Turull, citat de presa internațională

CHIŞINĂU, 23 oct — Sputnik. Jordi Turull a declarat că Catalonia va răspunde prin o serie de măsuri la acțiunile Madridului, pe care autonomia le consideră drept „o sfidare".

„Nu vom sta cu mâinile în sân. Va urma o săptămână a deciziilor, iar a nu face nimic nu face parte din niciun scenariu dintre cele posibile", a spus Turull.

El a precizat că urmează să fie adoptată o foaie de parcurs în scopul apărării instituțiilor catalane și îndeplinirii mandatului din întâi octombrie (ziua desfășurării referendumului de independență).

„Statul spaniol s-a plasat în afara legii, pentru a comite o lovitură de stat în privința unor instituții alese în mod democratic", a mai spus politicianul.

Fluxul de știri
0