Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Copii din flori", de două ori mai mulți în sate decât în orașe

© Sputnik / Владимир Акимов / Accesați arhiva multimediaДЕТСКИЙ САД ВОСПИТАННИКИ ПРОГУЛКА. Copii, grădiniță, educație, educator
ДЕТСКИЙ САД ВОСПИТАННИКИ ПРОГУЛКА. Copii, grădiniță, educație, educator - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul copiilor născuți în afara căsătoriei în Republica Moldova nu s-a modificat foarte mult pe parcursul ultimelor două decenii. Au intervenit schimbări doar în raportul dintre cei născuți în mediul rural și cel urban.

Potrivit Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, în anul 2016, s-au născut 8270 de copii în afara căsătoriilor. Cifra este similară cu cea din primii ani de Independență ai țării noastre. În 1992, s-au născut 8096 de copii "din flori", dintre aceștia 4056 în mediul urban și 4040 în mediul rural, ceea ce ar însemna că raportul era cam de 50/50.

Din 1992, balanța a înclinat spre mediul rural, astfel că numărul copiilor născuți în afara căsătoriilor în mediul urban aproape s-a înjumătățit, ajungând la 2317 în anul precedent. De cealaltă parte, în mediul rural, s-au născut în afara căsătoriilor 5953 de prunci.

Datele statistice nu includ populația din partea stângă a Nistrului și Municipiul Bender

Fluxul de știri
0