Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În scurt timp vom da ceasurile înapoi cu o oră

© Sputnik / Константин Чалабов /  / Accesați arhiva multimediaПеревод часов
Перевод часов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Trecerea la ora de iarnă are loc în ultima duminică din luna octombrie

CHIŞINĂU, 21 oct — Sputnik. Peste exact o săptămână vom trece la ora de iarnă, astfel că vom muta acele ceasornicelor cu o oră în urmă.

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie 2017, ultima duminică din luna octombrie. Astfel, ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2017 va deveni ora 3:00.

Prin urmare, duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Член команды Chez Victor падает в воду, во время гонки на льду на байдарках и каноэ в Квебек Зимний карнавал в Квебеке - Sputnik Moldova
Cum va fi această iarnă - răspunsul meteorologilor

Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi.

Medicii spun că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obișnuit.

Pentru unele persoane această adaptare este mai dificilă, spun psihologii. Schimbarea creează senzaţia de oboseală şi irascibilitate, accentuează stările de depresie sau creşte stresul şi anxietatea din cauza întunericului şi a frigului.

Potrivit cyd.ro, trecerea la ora de iarnă poate declanșa scăderea vigilenței și chiar oboseală accentuată. Studii recente au arătat că schimbarea orei poate afecta în cazuri extreme sănătatea mintală. Potrivit unei cercetări efectuate de oameni de știință australieni, numărul de sinucideri este mai mare în primele săptămâni după trecerea la ora de vară față de restul anului.

Fluxul de știri
0