Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarație: Moldova nu se poate afla în două spații economice în același timp

© Sputnik / Miroslav RotariВячеслав Тимченко
Вячеслав Тимченко - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova nu se poate afla în două spații economice în același timp, consideră senatorul rus Veaceslav Timcenko

SOCI, 21 oct — Sputnik. Pentru dezvoltarea relațiilor economice moldo-ruse e nevoie de reciprocitate, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Relații Economice Externe a Senatului Federației Ruse, Veaceslav Timcenko, fiind solicitat de Sputnik Moldova să comenteze perspectivele colaborării pe acest domeniu după semnarea de către Chișinău a acordului de liber cu UE.

Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
De ce Moldova trebuie să fie observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

"Întotdeauna există niște șanse, așa cum a mai declarat președintele nostru în mai multe rânduri, în ceea ce privește Moldova și oricare alt stat care este gata să coopereze cu noi în domeniul dezvoltării economice, însă pentru acest lucru este nevoie de reciprocitate", a spus senatorul.

În opinia lui, Republica Moldova nu poate dispune de preferințele comerciale de care dispun membrii Uniunii Economice Eurasiatice odată ce are regim de liber schimb cu UE.

„În cadrul CSI, Uniunii Economice Eurasiatice, am convenit asupra unor condiții economice și comerciale reciproc avantajoase, însă e imposibil să te afli acolo și aici. În cazul în care vom coopera cu Moldova în aceleași condiții ca și cu țările cu care avem regim de liber schimb, vom pune în pericol interesele economice ale Rusiei, drepturile și interesele producătorilor noștri", a declarat Veaceslav Timcenko.

În același timp, senatorul a declarat că Rusia este deschisă spre dezvoltarea oricăror proiecte economice și politice cu Republica Moldova.

Fluxul de știri
0