Tânăra care a ucis 5 oameni la volanul unui „Lexus” pretinde că e nevinovată

© FB / группа Харьков CityНаезд на пешеходов в Харькове
Наезд на пешеходов в Харькове - Sputnik Moldova
Abonare
Tânăra care a intrat în mulțime la volanul unui „Lexus” a declarat la judecată că, în opinia ei, învinuirile procurorului sunt nefondate.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Aliona Zaițeva, studenta de douăzeci de ani din Harkov care, aflându-se la volanul unui „Lexus", a intrat în mulțime la trecerea de pietoni, a declarat, vineri, la judecată că învinuirile aduse de procuror sunt nefondate.

În seara zilei de 18 octombrie, în orașul Harkov, Ucraina, la intersecția străzii Sumskaia cu stradela Mecinikov, automobilul „Lexus RX" condus de tânăra de 20 de ani a trecut la culoarea roșie a semaforului lovind un automobil „Volkswagen Touareg", condus de un bărbat de 49 de ani. Ca urmare a coliziunii, „Lexus"-ul a ricoșat pe trotuarul străzii Sumskaia și a intrat într-un grup de 11 pietoni, dintre care cinci au decedat pe loc (patru tinere și un tânăr), iar ceilalți au fost transportați la spital cu răni grave.

Кадры с места ДТП, унесшего жизни пятерых человек в Харькове - Sputnik Moldova
Video
Imagini groaznice de la locul accidentului din Harkov care a curmat cinci vieți

„Unicul lucru pe care vreau să-l spun este că îmi pare foarte rău că s-a produs această situație, că au suferit oameni. Acesta este singurul lucru care mă îngrijorează acum. Părinții mei vor acorda ajutor financiar familiilor victimelor. Mai mult nu pot spune nimic… Consider că învinuirile sunt nefondate. Refuz să depun mărturii. Toată informația o va prezenta avocatul meu", a spus Zaițeva la judecată.

Avocatul acesteia, Iulia Kozâr, afirmă că înregistrările video care au fixat momentul accidentului arată că anume „Volkswagen Touareg" s-a izbit în „Lexus", și nu invers.

Procurorul Maksim Blohin afirmă, la rândul său, că în momentul accidentului Zaițeva era sub influența stupefiantelor, fapt care, în opinia lui, a fost confirmat de expertiza medicală.

Avocatul reținutei neagă acest lucru. De asemenea, partea apărării a rugat instanța de judecată să i se permită clientei sale efectuarea unui examen medical complet și insistă asupra arestului la domiciliu.

Accidentul rutier este investigat conform p.3 art. 286 (încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere în urma căreia au murit câteva persoane) din Codul Penal al Ucrainei. Pedeapsa maximă prevede 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0