Compania franceză Airbus și-ar putea închide uzina din România

© Photo : Airbus GroupAirbus Helicopters H225M
Airbus Helicopters H225M - Sputnik Moldova
Abonare
Compania franceză Airbus ia în calcul retragerea din România şi chiar închiderea uzinei după ce în timpul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron, francezii ar fi convenit o prelungire a contractului, dar în funcnție de comenzile primite în perioada următoare.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Producerea de elicoptere Airbus la IAR Ghimbav s-ar putea opri, surse din cadrul companiei dezvăluind ca decizia finala depinde de numărul exemplarelor vândute, scrie stareapresei.ro.

Preşedintele CA IAR Ghimbav, Rareş Popescu, a explicat că nu are informaţii şi că nu poate confirma ştirea. În schimb, a precizat că are o relaţie foarte bună şi de lungă durată cu Airbus.

„Avem un parteneriat comercial şi nu văd de ce ar afecta o presupusă plecare a lor activitatea noastră. Cred că decizia lor ţine de nişte decizii, care nu sunt la noi. Este o relaţie corectă, o colaborare corectă şi acel acord ultim este unul care cuprinde lucrurile foarte corect”, a spus Popescu.

Airbus Helicopters şi IAR Brasov au decis în iulie să-şi extindă cooperarea in vederea construirii elicopterului multirol H215M. Acordul dintre cele două companii a fost extins de la 5 ani la 15 ani.

Potrivit acordului, IAR va deveni principalul contractor al H215M pentru orice comanda viitoare data de către Ministerul Apararii din Romania.

Fluxul de știri
0